slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Планиране на тренировките за сила и издръжливост

Планиране на тренировките за сила и издръжливост

Идеалната тренировка

В идеалния случай, тренировките за сила и издръжливост не се провеждат в един и същи ден. Най-добрият вариант е да се разделят и да се правят в редуващи се дни.

В една и съща тренировка

Ако трябва да тренирате за сила и издръжливост по време на една тренировъчна сесия, втората тренировка ще пострада в зависимост от това каква е била първата. Моля, обмислете внимателно как да проектирате тренировката си за сила така, че да не пострада плуването ви (Силова тренировка за плувци).

Съвети

- Ако е възможно, правете силовите тренировки и плуването в редуващи се дни. Тази форма е най-резултатна и предлага най-добро възстановяване, особено ако сте избрали да работите за максимална сила и за високо темпо. 

- Елитните плувци могат да разделят на две между сутрешна и вечерна сесия. Този вариант е втори по ефикасност и време за възстановяване.

- Ако трябва да направите и двете за една тренировъчна сесия, тренировката за сила по правило винаги е първа.

- Плувците трябва да предпочитат силовите тренировки с наблягане върху лактатната поносимост и анаеробния капацитет. Тези форми на силова тренировка са по-съвместими с плуването отколкото тренировките за скорост и максимална сила (Силова тренировка за плувци).

Автор: Felix Gmunder
Източник: SVL

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer