slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Да плуваш с музика

Да плуваш с музика

Информация от производителя (FINIS)

Новият SwiMP3 е революционен по отношение на това, че този MP3 плейър разчита на пренасянето на звука чрез костите. Когато устройството се постави върху която и да е кост от черепа (например скулите или на слепоочието) това води до вибрации на флуида във вътрешното ухо. По този начин, плувците могат да се наслаждават на чистотата на звука със SwiMP3 устройството – нещо, което преди е било невъзможно – твърди производителят. Костната проводимост на звуци е безопасен, доказан слухов механизъм при хората, който се използва от SwiMP3 плейъра за повишаване на дейността във водата. Приложението на технологията от FINIS води до едно ново ниво на преживяване за плувците, както по време на тренировки, така и при плуването за удоволствие.

Моят собствен опит

Правилно – SwiMP3 плейърът не разчита на слушалки – звукът се пренася чрез костите на черепа. В релани условия, ефектът се проявява само когато главата ви е под водата. Мога да чуя звука сравнително добре само когато поставя вибриращото устройство пред ушите си (вижте снимката по-горе). Дори и така, открих, че силата на звука е много ниска, особено когато плувам по-бързо. Тогава шумът на турбулентната вода преобладава. Казаха ми, че парафинови тапи за уши ще елиминират шума. Вероятно ако се сложи и плувка над устройството също би помогнало.

Устройството има USB порт, който ви позволява да зареждате батерията и да качвате песни (вижте бялата капсула на снимката).

Управлението е просто и интуитивно; не трябваше да чета упътването.

Въпреки това, не бих си купил плейъра, защото, първо, предпочитам тихото плуване в открити води и второ, когато тренирам, не искам да се разсейвам чрез музика, искам да съм концентриран върху плувната си техника.

Въпреки всичко, мога да потвърдя, че SwiMP3 е по-добър от други подводни аудио устройства, които съм пробвал. Не падат слушалки при салтата и оттласкването от стената. SwiMP3 е хидродинамичен и не ви дразни.

В САЩ, където ми беше предложено да го изпробвам, цената му бе около $140.00 (плюс данъка).

Връзки:
- Други продукти и решения
- Още продукти
- Музика преди състезание

Автор: Felix Gmunder
Източник: SVL

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer