slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Online оценка на диетата и физическата активност

Online оценка на диетата и физическата активност

MyPyramidTrackerе onlineпрограма за оценка на диетата и физическата активност, която ви предоставя информация за качеството на вашата диета и статуса на физическата ви активност.

Програмата е подготвена от Американското министерство на земеделието. Тя е единствената, която е безплатна. Освен това, качеството и функциите й са изключителни и уникални. Ако не сте запознати с Британските мерни единици, използвайте следния конвертор: www.digitaldutch.com.

Частта за хранителните калории / енергийният баланс автоматично изчислява вашия енергиен баланс чрез изваждането на енергията, която изразходвате при физическа активност от вашия приема на калории / енергия. Употребата на тази част ви помага по-добре да разберете статуса на вашия енергиен баланс и укрепва връзката между доброто хранене и редовните физически дейности. Този инструмент ви показва, дали посрещате ежедневните изисквания за всички хранителни съставки. Запазва информацията за вашия енергиен баланс за една година.

Оценете консумацията си на храна

Диетичната оценка на програмата ви предоставя информация за качеството на вашата диета. След като въведете информацията за дневните диетични стойности, ще получите цялостна оценка чрез сравняване на количествата храна, които изяждате с настоящото ръководство за правилно хранене. Храните, които консумирате често, могат да се запазят в личния ви списък.

Ще се изненадате, колко е трудно да се спазва балансирана диета особено, ако физическата ви активност е ниска. Програмата показва правилния подход.  Спортувайте поне 40 минути на ден. Тогава става лесно да отговорите на ежедневните изисквания. Ако изразходвате едва 1 800 калории на ден, няма да сте в състояние да покриете изискванията за витамини и микроелементи без хранителни добавки освен, ако не искате да напълнеете – а ако взимате хапчета, абсорбцията ще се наруши. Ако разходът вина енергия е 3 000 калории на ден или повече, тогава става много лесно да отговорите на диетичните изисквания.

Оценете физическата си активност

Оценката на физическата активност изчислява вашия статус на физическа активност и предоставя необходимата информация за енергийния разход. След като въведете информацията за дневните стойности на физическа активност, ще получите цялостния „резултат” за вашите физически дейности разпределени по видове и продължителност на физическата дейност, която сте извършили и след това този резултат се сравнява с здравословните препоръки за физическа активност. Често извършваните физически дейности могат да се запазят в личния ви списък.

Регистрирайте се в My Pyramid Tracker.

Връзки: Спортно хранене

- Плуването и намаляването на мазнините

- Плуването прави ли ви дебели?

Автор: Felix Gmunder
Източник: SVL

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer