slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Съвети за мързеливи плувци #1

Повечето плувци знаят КАКВО трябва да правят, за да се движат по-бързо. Проблемът е, че има ОГРОМНА разлика между това да знаеш... и да ПРАВИШ. Ако всичко, което трябва да направим е беше да ЗНАЕМ... след това да ПРАВИМ, треньорите нямаше да повтарят едни и същи неща отново и отново, и нямаше да има нужда от DVD-та или упражнения или статии или от този сайт. Ако оправданието ви да не го ПРАВИТЕ е, че сте мързеливи, ние направихме една серия, която ще ви направи БЪРЗ мързелив плувец. Ето и съвет #1 от тази програма от 7 части.

Обтекаемо положение на тялото!

Наскоро работих с един млад плувец и трябваше непрекъснато да го карам да заеме обтекаемо положение след оттласкването от стената. Той МОЖЕ да го прави, знае, че ТРЯБВА да го прави, но при дължината след тежко натоварване НЕ ГО прави. Опитах се да му обясня колко е важно това, но той продължаваше да се оттласква като Супермен. Накрая, го попитах защо не прави това, което му казвам. „Защото съм мързелив, “ беше отговорът. Аз се хванах за това и казах, че обтекаемото положение е ИДЕАЛНО за мързеливи плувци. В действителност, това беше единственото нещо, върху което се концентрирах, когато не ми се плуваше. Обясних на младия плувец, че ако заема много добро обтекаемо положение, няма да му се налага да плува толкова много и че ще бъде по-бърз. Това изглежда проработи – поне за малко (това хлапе наистина беше МЪРЗЕЛИВО).

Тази серия е озаглавена така в чест на онзи млад плувец. Тя ще покрие всички неща, които треньорите повтарят отново и отново. Защо да повтаряме неща, които са до болка познати? Защото понякога сме твърде мързеливи, за да правим лесните очевидни неща, които ще ни направят по-бързи. Защото нашия спорт се основава на повторението – правенето на нещата отново и отново. Тази серия ще бъде сбирка на прости неща, които можете да правите, за да улесните плуването. Прилагането на тези основи е КЛЮЧЪТ към постигането на скорост, така че представянето им отново и отново не пречи.

След като казахме всичко това, съвет #1 е ОБТЕКАЕМО ПОЛОЖЕНИЕ НА ТЯЛОТО.

Обтекаемото положение на тялото ви позволява да създавате възможно най-малко съпротивление във водата. Това от своя страна ви позволява да се отдалечите на ПО-ГОЛЯМО разстояние от стената (по-малко плуване), да се движите ПО-БЪРЗО за по-дълъг период от време (намаляване на времето) и да запазите по-висока скорост в първоначалните няколко загребвания (по-лесно загребване).

След като разбрахте простата истина, отидете и НАИСТИНА мързелувайте и заемайте обтекаемо положение на тялото при ВСЯКО оттласкате от стената.

Обтекаемо положение на тялото

Автор: Glenn Mills
Източник: GoSwim

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer