slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Съвети за мързеливи плувци #5

Знам, че си мислите... как е възможно нещо, което съдържа думичката БЪРЗО да бъде лесно, или да направи нещата по-лесни. Ами... ето защо пиша това, за да обясня на мързеливите плувци ЗАЩО ще е по-лесно да движите нещо ПО-БЪРЗО.

Брустът е единственият плувен стил, при който ръцете ви трябва да бутат срещу водата при пренасянето преди следващото загребване. Поради тази причина, мързеливите плувци си мислят, че могат просто изнесат ръцете си отпред и да направят следващото загребване. ГОЛЕМИЯТ проблем е че на мързеливите плувци им отнема толкова много време, за да пренесат ръцете си отпред, че накрая СЪЗДАВАТ много съпротивление по време на пренасянето и просто работят срещу себе си. Дори мързеливите плувци разбират, че това не е добре.

Ако гледате клипа към тази статия, ще осъзнаете, че нито един от плувците не се движи наистина бързо. Обаче, когато забележите начина по който се движат ръцете им, пренасят ги във водата достатъчно бързо, за да се подготвят за удара с крака... дори когато плуват бавно.

В действителност... всичко, което трябва да направите е да се съсредоточите върху пренасянето на ръцете отпред малко по-рязко. Това допълнително усилие означава, че създавате по-малко съпротивление (съпротивлението е ЛОШО), заемате обтекаемо положение много по-рано (изпъване на тялото е ДОБРО), завършвате удара с крака по-ефективно (завършване ДОБРО) и правите плуването до отсрещната страна по-лесно (до другата стена... НАИСТИНА ДОБРО).

Запомнете, истинските мързеливи плувци пренасят ръцете си отпред колкото се може по-бързо, това изчиства останалата част от цикъла и улеснява плуването при бруста.

Съвети за мързеливи плувци #5

Автор: Glenn Mills
Източник: GoSwim

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer