slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Съвети за мързеливи плувци #6 – Дръжте главата под водата, когато ритате

ДЕЦАТА ОБИЧАТ ДА РИТАТ. Понякога това е най-добрата част от тренировката. Можете да се огледате, да побъбрите с приятели, да си подсвирквате... просто е ЗАБАВНО. Така и трябва да бъде... нали? ГРЕШИТЕ.

Вижте, когато изкарате главата си над водата по този начин, вие напрягате мускулите на врата, гърба и раменете си. Освен това, бедрата ви потъват, което създава голямо съпротивление. Въпросът с положението на тялото е НАИСТИНА важен за мързеливите плувци, а и е много глупаво да създавате това излишно напрежение в тялото си.

Така че, за да сте наистина мързеливи и да избегнете цялото това съпротивление, дръжте главата си ВЪВ водата, дори когато използвате дъска. НАЙ-МАЛКОТО, дръжте главата си мноооого близко до водата. Това ще ви помогне да заемете по-добро положение на тялото и ще се плъзгате във водата доста по-добре.

Като треньор е много лесно да се видя плувците, които НАИСТИНА се нуждаят от повече работа, защото те са онези, които не носят плувни очила. Това е сигурен знак, че те не си потапят главата във водата и се ОПИТВАТ да си усложняват плуването. Опитвам се да ги накарам като учестявам интервалите и правя дистанциите по-дълги. Просто се опитвам да зарадвам всички. Наслаждавайте се.

Автор: Glenn Mills
Източник: GoSwim

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer