slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Обръщания – упражнявайте оттласкванията

Тренировките по плуване са винаги най-доброто място за... упражнение... на техники, които ще използвате по време на състезания.

Защо да го правите:

Обикновено хората пропускат възможностите да обърнат внимание на малките аспекти на плуването, като действат инстинктивно и така преминават през цялото движение. Ако се съсредоточите върху това как тръгвате от стената, когато правите салто по време на оттласкването, можете да подобрите цялото си обръщане.

Как да го правите:

1. Замислете се как тръгвате от стената, когато се обръщате при всички стилове.

2. Обикновено, главата гледа назад към стената или е между двете ръце.

3. При салто никога не трябва да гледате напред.

4. Поставете едната ръка на стената, а крака на мястото, където ще се завъртите при нормално салто.

5. Когато дойде момента да се оттласнете от стената, отдръпнете ръката от стената и заемете обтекаемо положение на тялото.

6. Оттласнете се и се завъртете в положение за делфинови удари с крака или заемете необходимия ъгъл, за да се подадете над водата.

Как да го направите наистина добре (фините моменти):

Когато заснемам плувци по време на тренировка забелязвам, че гърбистите обикновено тренират най-правилната техника по отношение на оттласкването, защото те се отделят от стената в най-правилно положение. Плувците при другите стилове обикновено се отделят от стената в положение по корем, което аз лично не бих направил. Когато мислите за другите стилове, оттласкването от стената на една страна ви позволява да разберете как да започнете делфина или как да легнете по корем при бруста.

Пропускът редовно да тренирате това означава, че пропускате възможността да станете по-добри.

Автор: Glenn Mills
Източник: GoSwim

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer