slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Бруст – вдишвайте на всеки 2 цикъла

Много плувци обичат да се показват над водата, за да вдишват при бруста. Поемат си малко въздух и си мислят, че най-ефективният начин да се придвижват напред, И да вдишват, е да се показват високо над повърхността на водата. Те не само че не необходимо, но и ви изтласква в грешната посока за по отношение на по-бързото плуване. Изпраща ви НАГОРЕ вместо НАПРЕД.

Защо да го правите:

Това упражнение ще ви покаже, че не трябва да се показвате високо над водата, за да вдишате. То също ще ви научи да заемете по-ниско положение при загребването, като изпращате по-голямата част от вашата енергия напред, когато вдишвате. Това може да ви помогне да развиете по-гладък, по-нисък и по-прецизен бруст.

Как да го направите:

1. Започнете с нормален бруст.

2. На всяко второ загребване (бел. SBG:на всеки втори цикъл) очите ви трябва да останат под водата или колкото се може по-близко до водната повърхност.

3. Ще забележите едва доловима разлика между цикъл с вдишване и цикъл без вдишване. Главата просто остава по-близо до обтекаемото положение на тялото по време на цикъла без вдишване.

Как да го направите наистина добре (фините моменти):

Поддържайте своя ритъм и не позволявайте на ръцете ви да останат под гърдите ви. Не минавайте напълно под вода, за да избегнете вдишването – просто не се показвайте толкова високо над водата.

Автор: Glenn Mills
Източник: GoSwim

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer