slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Плувен басейн „Младост” отвори след ремонта – ДА, АМА НЕ!

След дългия ремонт плувен басейн „Младост” отвори врати. Е почти отвори врати с някои малки промени. Днес от община Пловдив запечатаха:

  1. Дамските душове, тоалетна и съблекалня
  2. Треньорската стая на женския треньорски състав
  3. Лекарският кабинет
  4. Залата за общофизическа подготовка
  5. Офисът на клуба

С тези си действия Общината изправя безспорните шампиони на България пред ситуация със следните възможности:

1. а) Момичета и момчета да тренират по отделно в различни часове независимо от подготовката им.

б.) Момичетата да се преобличат и къпят заедно с момчетата.

в) Момичетата могат да излязат с тасове и легени пред сградата на басейна в нещо подобно на съоръженията използвани от войниците в полеви условия по време на война или учения.

г) Момичетата могат просто да не се къпят, преобличат и да не ходят до тоалетна, а така по бански и джапанки до дома (дано зимата да не е студена).

2. Полевите съоръжения ще се ползват и от женския състав на треньорския екип

3. Ако на някой от плуващите му е необходима лекарска помощ, то тя ще му бъде оказана в коридора на табуретка. Медикаментите ще се съхраняват в джобовете на медицинското лице на обекта.

4. Сухите тренировки ще се провеждат в парка с федербал, топка и скачане на ластик. Вероятно няма да се отразят негативно върху общото физическо състояние на спортистите, все пак и в Австралия така тренират – ДА БЕ!

5. Документацията на клуба може да се съхранява в кашони по коридорчето до мъжката съблекалня, ако и нея не я запечатат.

Звучи абсурдно, но какво ли в България не звучи така!?

Четем това и мислим: „Абе ние къде живеем?, България не беше ли част от Европа? Това ли са т. нар. Европейски стандарти? Така ли се стимулират българските спортисти към постигане на високи резултати? За нашите деца ли става въпрос? ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА!?” ... и още десетки други и като ехо отекват думите на един политик изречени в изборната нощ преди 3 години „Един ден ще трябва да обясняваме на децата си как сме допуснали това да се случи!!!”

Ще дойде ли време да опровергаем поета: "Не сме народ, не сме народ, а мърша"

SWIMBG.COM
ПЛУВАНЕТО – ДОСТЪПНО ЗА ВСИЧКИ!

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer