slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Как да предпазя косата си от влиянието на хлорираната вода в басейна?

При оптимална концентрация хлорираната вода бързо убива всички вируси и микроби без да уврежда кожата, косата и банския ви костюм. Има три основни начина за предпазване на косата от хлорирана вода.

- Първият е да плувате бруст с глава над водата. При него косата се мокри единствено в долната си част и то, ако е по-дълга. Недостатъкът тук е, че се ограничавате до плуване само на един стил и то по начин, по който при по-продължително плуване се увреждат шийните прешлени на гръбначния стълб поради неестественото положение на главата.

- Вторият начин е като предварително намокрите обилно косата си под душа и поставите латексова или силиконова плувка. Тя приляга плътно към главата, а мократа и вече поела достатъчно вода коса не може да поеме допълнително вода от басейна. Така ще можете да плувате всички стилове заедно с обръщанията и стартовете.

- При третият начин е необходимо да намерите шампоан, който неутрализира действието на хлорираната вода и да го използвате редовно след плуване.

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer