slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10

Съвети за спасители

ГАША  на спасително въже

Гашата (халката) в края на спасителното въже обикновено се обвива с мека марля (бинт) с цел предотвратяване на протриването на тялото на спасителя при извличане. Недостатък на марлята е, че при потапяне тя поема много вода и теглото й нараства значително, освен това марлята се сбива и става по-твърда.

Вариант за обвиване на гашата

Един бърз, лесен и удобен начин за избягване на недостатъците на марлята е използването на тръбовидно уплътнение, което се прилага при изолацията на медните тръби при климатичните системи. Въжето за гашата минава през това уплътнение. Материалът е изключително лек, което му помага да се задържи безпроблемно над водата, не попива вода (количеството на попита вода в рамките на спасителната акция е незначително), мек е и щади тялото на спасителя при силно теглене откъм брега и е устойчив на атмосферни влияния. За да се предотврати евентуално бързо захабяване на материята, може да се обвие в два слоя марля.

БФПС

Българска федерация по плувни спортове

БЧК

Български червен кръст

Реклама

Вашата реклама

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer